kan je een geluidswal maken, bestaande uit geluid(sfrequenties/stralen)?

Je hebt een terrein. Op t terrein vindt een muziekevenement plaats.
Op elke hoek van t terrein staat een paal die ´geluidsstralen´ uitzendt. Door deze stralen worden het geluid wat afkomstig is van het evenement worden tegengehouden.

Is dit mogelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dit heet antigeluid. Antigeluid is een geluid dat een ander geluid opheft. Dit kan men verwezenlijken door tegelijkertijd met het originele geluid dat men wil dempen, datzelfde geluid in tegenfase af te spelen. Daardoor ontstaat destructieve interferentie.

In dit geval kan het wel om de lage boem tegen te gaan. Met een zogenaamde array kun je een golffront recreeren. Het enige wat dan nog gedaan moet worden is het geluid dat je meet in tegenfase zetten en voldoende versterken. Voor lage tonen en een array die fijn genoeg is moet dat goed werken. Rond de palen zul je het geluid van de speaker in de paal horen maar enkele golflengtes voorbij de palen zouden de geluiden van de speakers in de palen en het geluid van de bron elkaar moeten opheffen. Het principe heet phased array antisound. Haken en ogen kun je googelen. In dit geval zou het goed moeten werken schat ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100