Waaruit bestaat precies de vlam van een kaars?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kaarsvlam bestaat uit verdampte stearine, CO, CO2 , C en H2O, de deeltjes C (koolstof doen de vlam licht geven maar worden hoger in de vlam verbrandt ondat daar weer meer zuurstof is. Dat bij kaarslicht toch weinig CO vrijkomt (uiteindelijk) komt omdat ook de CO bovenin de vlam en in de buitenmantel van de vlam tot CO2 verbrandt. Dus de verbranding binnen in de vlam is onvolledig en daarom geeft de kaarsvlam licht, het verder verbranden van deze nog brandbare verbrandingsproducten geeft wel (veel ) warmte maar nauwelijks licht. Vreemd genoeg is de lichtgevende kern van de vlam niet het heetst, deze is slechts goed 1000 graden.

De vlam van een kaars bestaat ten eerste uit een mengsel van verdampte stearine en lucht. De stearine (het zogenaamde kaarsvet) is eerst door de warmte gesmolten, daarna door de poreuze pit opgezogen, en daar door de warmte verdampt. De vlam bevat natuurlijk ook de verbrandingsproducten, zoals koolzuurgas, water en allerlei halfproducten. Omdat de vlam heet is straalt hij licht uit.

De vlam van een kaars bestaat uit de lichtstraling van geïoniseerde gassen. Het is de verbrande kaars (meestal parafine) die reageert met de lucht waarbij energie vrijkomt, die de elektronen aanslaat in hogere banen. Bij het terugvallen van die elektronen in een lagere banen komen fotonen vrij (=licht).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100