Zou de Demon van Laplace ooit kunnen worden geconstrueerd?

Als je niet weet wat het is, google het dan even.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beschijving in Wikipedia, zoek op Determinisme_(filosofie) Zie bron van mijn antwoord hieronder. iIk concludeer uit de onzekerheidsrelatie van Heisenberg dat bijvoorbeeld het weer niet te voorspellen is op langere termijn dan 14 dagen. Mijn antwoord luidt derhalve: nee, gezien de huidige inzichten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Onzekerheidsrelatie

nee, omdat dingen altijd onvoorspelbaar zijn

Dit kan mijns inziens toch echt niet. alle materie is altijd in beweging naar een zo groot mogelijke entropie, d.w.z. maximale chaos en verdeling. Er was eens een amerikaanse meteoroloog (Edward Lorenz) die voorspelde dat alle luchtstromen op de aarde voorspeld konden worden met enkele relatief eenvoudige vergelijkingen. Deze vergelijkingen zouden ervoor zorgen dat een vlinder op Hawaii de oorzaak zou kunnen zijn van een onweersbui in Frankrijk, het zogenoemde butterfly effect. dergelijke voorspellende vergelijkingen schieten echter tekort. de neiging tot wanorde van de meeste systemen doet het effect van één beginbeweging tenniet. deze maken dan deel uit van de algemene omgeving.

Ik acht de kans dat een mens genoeg intelligentie bezit om dit te kunnen ontwikkelen of uberhaupt de techniek te kunnen ontwikkelen die dit probleem op zou kunnen lossen eigenlijk nihil. Wellicht kan een ander wezen het wel of heeft het misschien al gedaan. Of misschien bestaat dit wezen wel gewoon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100