waarom beweegt een regenboog niet?

waarom beweegt een regenboog eigenlijk niet of beweegt ie wel

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een regenboog verandert van positie zodra jij van positie verandert. Je ziet de regenboog altijd recht tegenover de zon (dus recht voor je als je de zon in je rug hebt), dus in principe geldt: als jij een stap opzij zet, zie je de regenboog al op een andere positie.

Een regenbook is gebaseerd op standaard breking va nlicht door kleine waterdruppels. Dit is altijd in een hoek ten opzichte van de zon. Als jij je standpunt verandert dan verschuift de locatie.

Een regenboog beweegt wel degelijk, enkel zal dit niet met het blote ook te zien zijn. De aarde beweegt ( dit zie je ook niet zo met het blote oog) dus de positie van de zon veranderd ook en zo ook de regenboog.

Als je een regenboog ziet vanuit een rijdende trein of auto, reist de boog mee op dezelfde manier als je schaduw meebeweegt.. Dat komt doordat ook de zon meereist en de plaats van de boog wordt bepaald door de posities van de waarnemer en de zon. Als het op plaatsen waar je een regenboog kunt verwachten, niet meer regent, verdwijnt de boog en reist hij niet langer mee.

Bronnen:
http://www.keesfloor.nl/artikelen/diversen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100