Welke stof ruik je in het zwembad?

Het schijn volgens de docent geen chloor te zijn maar wat is het dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit ruik je: Trichloorisocyanuurzuur. Ook bekend als symcloseen. Dit is een wit poeder met een penetrante chloorlucht. In het water ontbindt het in het desinfecterende waterstofhypochloriet en cyanuurzuur. Leer dit uit het hoofd en jouw docent staat met z'n mond vol tanden. :-))

Ammoniak, lijkt op chloor

Ph granulaat .. maar er zijn meer chemicaliën die men in het zwembad kan doen Toegevoegd na 6 minuten: Het kan kan zijn dat je de reactie van chloor ruikt: Als mensen in het zwembad zwemmen, komen er allerlei stoffen in het water terecht, bijvoorbeeld zweet en urine. Deze reageren met het hypochloriet tot chlooramines. Dit zijn de stoffen die in je ogen prikken en de karakteristieke ‘chloorlucht’ van het zwembad veroorzaken.

Er zijn nieuwe technieken die ervoor zorgen dat het zwembadwater minder chloor bevat, zoals zoutelectrolyse (ZE), ozon (O) of Advanced Oxidation System (AOS). De zwembaden die hiervan gebruik maken bevatten minder chloor dan bij de standaard systemen, maar zijn niet chloorvrij. Dat is wettelijk ook niet toegestaan. Dus het zou kunnen dat je één van deze 3 luchtjes ruikt.

Schoonmaakmiddel ruik ik altijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100