Is materie opgebouwd uit deeltjes die constant in beweging zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens het deeltjesmodel wel. En aangezien dat nog steeds het model is dat het beste verklaart wat we aan eigenschappen aan stoffen kunnen meten, is het antwoord voorlopig 'ja'. Dit model verklaren we tot waarheid tot er een model is dat de werkelijkheid nog beter beschrijft.

Bronnen:
http://nl.wikibooks.org/wiki/Fysica/Deeltjesmodel

JA Maar dat is erg kort door de bocht toch? Vloeistof bestaat uit moleculen die door elkaar kunnen bewegen (gas ook trouwens) Maar ook in vaste stoffen bewegen de elektronen in ieder geval om de kernen, dus die bewegen ook. De moleculen zitten vaak in een rooster dus die bewegen niet door elkaar Toegevoegd na 1 minuut: PS moleculen in vaste stoffen trillen trouwens wel in het rooster, zie ook link

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Molecuul

Het is een raar idee, dat die grote robuuste stoel waarop je zo lekker stevig zit, eigenlijk vooreen groot deel is opgebouwd uit..... niets. Dat wordt verklaard door het feit/vermoeden,dat de moleculen zich zo razend snel van de ene naar de andere plaats bewegen,dat de ruimte er tussen voor ons niet waarneembaar is en het dus als een vaste stof zien. Dus ja, dat is idd het geval.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100