Zijn gewicht en massa met natuurkunde get zelfde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, gewicht is de kracht die de aarde op een massa uitoefent. Toegevoegd na 3 minuten: "Massa is een natuurkundige grootheid die een eigenschap van materie aanduidt. Die eigenschap, die men kan omschrijven als de hoeveelheid materie, uit zich op twee manieren. Enerzijds is materie 'zwaar', wat betekent dat ze onderhevig is aan gravitatie en anderzijds is materie 'traag', wat inhoudt dat ze zich verzet tegen verandering van beweging. In het eerste geval spreekt men van zware massa, in het tweede geval van trage massa. De SI-eenheid van massa is de kilogram. Van objecten op de aarde wordt de massa meestal vastgesteld door het gewicht te meten of met dat van bekende massa's te vergelijken."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Massa_%28natu...

Nee, je gewicht is (op aarde) bv 800 Newton en je massa 80 kilogram (eigenlijk is je gewicht 9,81 x je massa) Je weegt dus niet 80 kg, maar 800 N. NB: in de volksmond gebruikt men deze dus door elkaar en dat is er moeilijk uit te krijgen

Als de massa van iets 100 kilo is, dan is deze overal in het heelal 100 kilo. Op aarde trekt de aarde aan deze massa met 9.81 m/sec2 ofwel met globaal 1000 Newton, dit noemen we het gewicht van 1000 Newton of in de volksmond 100 kilo. Op een andere planeet zou bv de versnelling van de zwaartekracht 100 m/sec2 kunnen zijn. Het gewicht is dan 10000 N, maar de massa blijft 100 kilo.

nee gewicht valt onder kracht welke we uitdrukken in Newton. ze hebben echter wel met elkaar te maken aangezien. gewicht = massa x zwaartekracht Voor de zwaartekracht rekenen we meestal 9,81 N/kg vaak ronden we dit af op 10 N/kg dus een gewicht is ongeveer 9,81 keer groter dan een massa. ik zeg trouwens zwaartekracht maar het word meestal zwaartekrachtversnelling genoemd! Toegevoegd na 2 dagen: Ik wilde eraan toevoegen dat de zwaartekracht niet overal gelijk is en dus kan verschillen. echter houden wij hier meestal 9,81 N/kg aan.

Je massa zal hetzelfde zijn of je nu op de aarde bent of op de maan. Je gewicht op de maan zal echter aanzienlijk minder Newtons zijn. Heeft alles te maken met de aantrekkingskracht van de planeet waar je op bent. Volgende keer als iemand vraagt hoeveel je weegt zeg je:"Ik weeg 700 Newton :P" Toegevoegd na 1 dag: Extra berekening: eigenlijk is het massa x valversnelling = gewicht dus iemand van 70 kg -> 70kg x 9.81 m/s^2 (dus niet 10!) = 686.7 Newton Op de maan zou het zijn 70kg x 1.62 m/s^2 = 113.4 Newton Dus op de maan weeg je 686.7 / 113.4 = 6.06 keer lichter Ofwel 9.81 / 1.62 = 6.06 keer lichter

Nee, want als je op de maan bent, weeg je minder dan op aarde, maar je bent echt niet ineens gekrompen ;).

Nee, kijk maar naar deze formule: gewicht=massa x 10

Massa is de hoeveelheid "stof". Gewicht is de kracht die het voorwerp op zijn ondergrond uitoefent (Gewicht = massa x zwaartekrachtsversnelling 9,81)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100