wat zijn de vervangers voor steenkool en aardolie

Weet jij het antwoord?

/2500

Zonlicht en wind.

lijnzaadolie

Alles wat energie bevat kan een vervanger zijn/worden. Helaas is de prijs per eenheid duurder dan bijv. die van olie. Windenergie is er ook, maar nog erg duur. Dan heb je energie van water, zoals gebruik maken van de stroming en getijden en uiteraard de stuwdammen. Zonne-energie, aardwarmte. Op elke type olie dus ook frituurolie kan je ook gewoon een auto laten rijden. Alleen kunnen we (nog) niet massaal frituurolie produceren.

Naast wind en zonne energie lijkt olie uit bio producten de meeste kans te maken. Ik rij momenteel op bio-ethanol (e85) als vervanger van benzine. Dit wordt uit allerlei organisch afval gemaakt (en niet meer uit suikers uit voedsel zoals maïs en riet). Belangrijk is voor mij het nuttig hergebruik en de sterk verminderde netto CO2 uitstoot van slechts 20% van die van benzine.

En niet te vergeten fitness clubs. Zet een dynamo op ieder cardiotoestel en je hebt gratis licht.

Aardgas Biogas Bruinkool en turf Aardwarmte Zonne-energie Wind-energie Getijde- energie en andere waterkracht. Lithium (ook accu's) Bio-olie uit koolzaad , suikerriet , kopra etc.) Hout (pellules) Waterstof Aardoliewinning uit steen. Kernenergie Koolwaterstofverbindingen (Butaan, Methaan , Propaan...) (niet alle alternatieven zijn aan te moedigen en andere zijn nog maar heel marginaal) Verder : goeie isolatie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100