Wat is het verschil tussen een emulsie en een oplossing van 2 vloeistoffen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De terminologie is als volgt Een MENGSEL bestaat uit twee vloeistoffen of vaste stoffen door elkaar. Een EMULSIE bestaat uit zeer fijne vaste stof deeltjes die in een vloeistof zweven (en dus een vaste stof in en vloeistof). Bijvoorbeeld Oost-Indische inkt. Een SUSPENSIE bestaat uit zeer kleine druppeltjes vloeibaar materiaal in een vloeistof. Bijvoorbeeld melk, zeer kleine vetdruppeltjes in water. Een OPLOSSING bestaat uit een vaste stof die in losse moleculen in een vloeistof zit. Bijvoorbeeld een suiker oplossing. Toegevoegd na 1 dag: De termen EMULSIE en SUSPENSIE moet je verwisselen. Is bij het redigeren mis gegaan.

Er is geen verschil, als vloeistof 1 in oplossing gaat in vloeistof 2 dan is er sprake van een emulsie. Een suspensie is een oplossing van vast deeltjes in een vloeistof.

Een oplossing is een mengsel van twee of meer stoffen. Een emulsie is een mengsel van NIET mengbare (vloei)stoffen zoals water en olie. Om toch een stabiel mengsel te krijgen is een tussenstof nodig, een emulgator. Een emulgator helpt bij het mengen van twee stoffen die normaal gesproken niet of moeilijk mengbaar zijn. Bijvoorbeeld bij de emulsie mayonaise wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke emulgator eigeel. Met andere woorden, het eigeel emulgeert plantaardige olie in water en azijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100