Wat gebeurt er met een rauw ei als je die een nacht in een pannetje water laat staan?

Ik vraag dat omdat een ei poreus is...

Toegevoegd na 45 seconden:
En heeft het gevolgen als ik zout aan het water toevoeg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zout weet ik niet maar als je er azijn bij doet wordt de schil zacht :-)

Eieren moet je eigenlijk altijd in water bewaren, want anders drogen ze langzamerhand uit. Dat zie je ook aan de luchtkamer, hoe ouder het ei, hoe groter de luchtkamer in het ei, en dat is alleen maar omdat er water uit het ei verdampt is. Als je een ei in zout water legt, dan zal er niet zo veel mee gebeuren. Het ei droogt niet uit omdat het in water zit, maar het ei zal niet zout worden. Misschien als het heel lang in zout water ligt dat het een beetje zout opneemt, maar dat zal niet veel zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100