Wat zijn de (mogelijke) gevolgen van de kernsmelting in een reactor in Japan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de meltdown met water (stoom) in aanraking komt komen er uitermate radioactieve stoffen in de atmosfeer en op de grond. Vreemd genoeg is het koelmiddel dus de grootste bedreiging bij een meltdown. De gevolgen van tsjernobyl staan nog bij menigeen op het netvlies. Daar komt bij dat Japan erg dicht bevolkt is. Ik hoop niet dat het met een letterlijke sisser(veroorzaakt door radioactief stoom) afloopt, dat zou een catastrofe zijn. Ik vrees dat de daaruit voorvloeiende ramp nog wel eens meer levens kan gaan kosten dan de zeebeving en aardbevingen op zich.

dat het hele gebied plat ligt en dat er jaren lang geen mens kan leven zoek maar een op google de explosie bij de kernreactor in Tjernobyl, daar leeft nog steeds niemand

Dat kernsmelting zorgt voor radioactiviteit in een paar kilometer

Bronnen:
nu.nl

Als je bedoelt met de huidige KR waarmee men problemen heeft? De situatie is dusdanig onder controle dan een meltdown en aansluitend een explosie geen gevolgen zal hebben voor Nederland. Als een KR in vol bedrijf (niet afgeschakeld) explodeert, dan zullen wij last krijgen van fall out van radioactieve deeltjes, afhankelijk van de windrichting en vergelijkbaar met de explosie in Tsjernobyl.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100