Zou je zelf een soort van tillift kunnen maken van aluminium voor in het zwembad? Of zal dit roesten/breken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Veiligheid staat voorop. Materiaalkunde (materiaal moeheid) en sterkte berekeningen zijn ingenieurs werk. Ben je in staat deze berekeningen te maken dan kan je ook zo'n lift maken. Je kunt ook een ontwerp maken en laten doorrekenen bij een gespecialiseerd bureau en hun laten bepalen welke materiaal dikte en kwaliteit voldoet. Ga je zonder deze berekeningen aan de slag daan zal je , net zoals vroeger gebeurde, veel zwaarder spul moeten gaan gebruiken dan strikt nodig vanwege de veiligheid. (over dimensionering heet dat)

Aluminium roest niet maar of het veilig is is een andere vraag. Als je een tillift nodig hebt om medische redenen kan je die vaak ook huren. In de meeste openbare zwembaden is sowieso een tillift aanwezig.

Hoe wil je het construeren? Alles schroeven? Lassen? Aluminium laat zich niet makkelijk lassen. Ander 'lastig'punt qua veiligheid is dat je toch een motor wil toepassen. Ipv aluminium wordt er ook RVS toegepast. Dit is alleen een stuk zwaarder. Water, aluminium (RVS) en stroom is een geweldige combinatie waar je mens en dier verre van moet houden. Hydrauliek is dan weer zo specialistisch en duur dat dit ook geen optie kan blijken. Moraal: Als je al met een vraag als dit komt, begin er dan niet aan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100