hoe kan het dat als je zelf heel hard schreeuwd het geen pijn doet aan je eigen oren ?

als zelf zo hard gil als ik kan heeft iedereen in mijn buurt zo iets van: au mijn oren, en ik heb er totaal geen last van.. en toch ben ik het dichtst bij de geluidsbron ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik denk dat het zowel de richting van het geluid is ALS het feit dat je je mond zo ver opendoet om te gillen helpt dat je er zelf minder last van hebt. Om dat eerste te onderzoeken kun je een testje doen: als test kun je gillen en kijken of iemand die recht achter je staat er echt ook zo veel last van heeft EN de finale test is: ga in de wc-ruimte staan met de deur dicht (moet wel een kleine wc zijn, geen badkamer of zo) en gil zo hard als je kunt, ik durf er iets onder te verwedden dat het dan wel pijn aan je oren doet, dan weerkaatst het zo van de wanden je oren in (ik ga het niet zelf proberen vrees ik)

Omdat de andere kant van je trommelvlies via een kanaaltje in verbinding staat met je keel. Hierdoor wordt het volume dat je trommelvliezen te verwerken krijgen lager. Het is ook beter om bij harde muziek je mond open te doen.

Omdat je geluid recht vooruit gaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100