Waar zit het gevoel als de mens bestaat uit lichaam en geest?

M.a.w. is het gevoel iets lichamelijks of iets spiritueels?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In het brein. Dat we een geest zouden hebben is nooit bewezen. Toegevoegd na 27 minuten: Als je met geest, werkende hersenen bedoelt dan dus in de hersenen. Als je iets als een losstaande entiteit van je lichaam bedoelt, dat is nooit bewezen. Iemand kan ook beweren dat er een kleine onzichtbare kabouter naast je loopt de hele dag, en dat die je bestuurt. Als je dan hier vraagt hoe die besturing werkt is er ook niks zinnigs over te zeggen, behalve dat het zeer waarschijnlijk lariekoek is. Toegevoegd na 29 minuten: https://consumer.healthday.com/mental-health-information-25/behavior-health-news-56/scientists-use-brain-scans-to-read-people-s-emotions-677453.html

Dat gevoel zit in de mens die bestaat uit lichaam en geest. Zou de mens slechts uit materie bestaan zijn dan zijn concepten als gevoelens niet eens toepasbaar.

Je kunt lichamelijke pijn VOELEN en je kunt geestelijke pijn GEVOELEN. Het echte gevoel zit hem dus in het innerlijke en is afgeleid van een emotie. Zo kan je een 'zomergevoel' hebben, een gevoel van onrust, een gevoel van blijdschap, verdriet, woede enz. enz. Het zijn dus meer je gedachten, hormonen en zintuigen die dit bepalen. Tegen emotionele problemen kan je niet zomaar een medicijn nemen die dit aanpakken en genezen. Het zal verwerkt moeten worden in het hoofd en daar is de geestelijke gezondheidzorg voor aangewezen. Psychologische therapie/gesprekken enz. zullen daarvoor nodig zijn en als je ermee door blijft lopen , kan je zelfs hierdoor lichamelijke problemen krijgen en je er ziek door voelen of pijn krijgen in het hoofd, spieren, gewrichten enz. Lichamelijke pijn voel je en ervaar je als pijnlijk. Het is een waarschuwingssignaal dat er ergens iets mis is in het lichaam. Het kan een verwonding zijn maar ook bij een ontsteking, bacterie of ziekte zal het centraal zenuwstelsel signalen afgeven naar de plek of plekken waar de pijn zit. De oorzaak kan dan vaak met gerichte medicatie worden behandeld en weggenomen worden. Dit soort pijn voel je dus echt lichamelijk. Al je gevoelens vinden echter plaats in het centrale zenuwstelsel dat in contact staat met de hersenen. Zo bezien is het lichamelijk, omdat de hersenen in het hoofd zitten en een lichaamsdeel zijn. Het centrale zenuwstelsel is dus de feitelijke coördinator die controleert en dirigeert welke gevoelens wij ervaren. Alles wat wij bewust voelen of doen, gaat uit van het centrale zenuwstelsel, maar ook onze onbewuste gedachten, conflicten en gevoelens zijn hier te vinden. Daarmee zijn alle gevoelens naar het lichaam terug te voeren.

Bronnen:
http://www.menselijk-lichaam.com/algemeen/...

de geest of te wel onze gedachte gang bestaat alleen maar uit het bewust worden of nog beter gezegd wat we regstreren wat er in en met je lichaam gebeurd qua gevoel . en zou je kunnen zeggen dat er zonder deze gedachte gang geen gevoel bestaat . omdat de mens alleen kan voelen wanneer hij zich daar van bewust is . maar bevind het gevoel zelf alleen in het lichaam en in onze hersenen . en zou je zo dus kunnen zeggen dat hoe meer gedachtes je aan dat gevoel koppeld des te meer we voelen . een goeie raad lees dan Wij zijn ons brein. van hersenonderzoeker Dick Swaab.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100