wie weet waar ik bijgaand citaat van Molengraaf (het gaat over Plato) kan vinden?

‘In de schouwburg heerst vandaag de dag een sfeer alsof zich een gewijd ritueel voltrekt. Maar in Plato’s tijd kwam de massa op de voorstellingen af. Zoals nu Jan Modaal chips etend en bier drinkend voor de televisie zit, zaten “hoi polloi” indertijd etend en drinkend in het theater.

Toegevoegd na 2 uur:
dat het daaruit zou komen vermoedde ik ook al :). maar de vraag is, waar precies kan ik het vinden...

Toegevoegd na 6 dagen:
ik weet zeker dat er een zevendelige uitgave is verschenen.Dat van de driedelige uitgave weet ik niet. Ben je zeker? En staat daar het citaat echt in? Wat is je bron (je zet je antwoord tussen aanhalingstekens)?

Toegevoegd na 6 dagen:
dank voor deze reactie, alweer wat opgestoken. ik googelde even en vond een editie van drie (kloeke) delen voor een prijs van 125 euro. is dat de versie die jij bedoelt? deze is namelijk uit 2011.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het staat in een van de nawoorden van Molengraaf bij het Verzameld Werk van Plato (Zeventien delen), vertaald door Warren en Molengraaf, verschenen bij Bert Bakker in 2008 (of 2007), zoals beschreven in De Groene Amsterdammer van 2 april 2008, door Jannah Loontjens. Het bewuste artikel uit de "Groene" staat in de eerste bronvermelding, daar kan je het citaat ook in terugvinden, gelinkt aan Molengraaf (28 regels onder de alinea die begint met "De Ideeënleer betreft ...").

Bronnen:
http://www.groene.nl/artikel/wij-bevinden-...

In 2012 verscheen een driedelige versie van de vertaling van Plato door Mario Molengraaf en Hans Warren ["Plato. Verzameld werk"]. Hun vertaling van de Politeia met als titel "Het bestel" is in het tweede deel van deze uitgave opgenomen. Het citaat van Molengraaf waarnaar je zoekt, staat in deze editie in het nawoord ("Bij dit werk") op pagina 428.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100