Klopt deze redenering?

Als er iets buiten onze werkelijkheid is, dat ons duidelijk wil maken wat de bedoeling van het leven is, kan het dat niet door door het objectieve.
Want als buitenaardse wezens naar ons zouden kijken, dan zouden ze wel zien wat we doen en hoe we dat doen, maar niet waarom we dat doen, daar kunnen ze slechts naar gissen.
Want waarom we iets doen wordt bepaald door onze gedachten, gevoelens en idealen, en die zijn allemaal subjectief.
Als er iets buiten onze werkelijkheid is, dat ons duidelijk wil maken wat de bedoeling van het leven is, moet dat wel via het subjectieve doen.

En is het niet zo, dat iedereen via zijn eigen subjectiviteit het doel van het leven zou kunnen achterhalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Men zegt wel eens het volgende: De genen die zegt niet in een almachtig God te geloven, hebben een groter geloof dan de genen die dit wel geloven!!!

Aannemende dat er buitenaardse wezens zijn, dan kunnen wij slechts gissen hoe die wezens in elkaar zitten! Zij zien ons, wij hun niet! En waarom zouden zij zich druk maken over ons doel in het leven? Daar hebben we een geloof voor, toch? Het doel van het leven is leven tot je sterft. En om het gezellig te houden: daar begin je al mee direct na je geboorte. Dus je redenatie klopt wel voor jou, maar niet voor iedereen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100