Bestaat er geluk zonder ongeluk?

Ik ben een onderzoek aan het doen naar geluk en wou graag weten wat de andere over mijn stelling vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zonder ongeluk zou geluk wel bestaan, Alleen zouden we dat niet beseffen, omdat we niet weten wat ongeluk is.

Ik denk het niet. Er bestaat ook geen rechts als er geen links is.

Nee, want als je alleen gelukkig bent, word je vanzelf ongelukkig. Het houdt elkaar in Balans. Je kan niet steeds hoger klimmen op de ladder van geluk(bij wijs van spreke), omdat als je dan bovenaan bent, je geen doel meer hebt. Daarom moet je soms naar beneden vallen(ongeluk), zodat je nog iets houd om naar te streven.

Ik zie vooralsnog geen stelling, bedoel je de ervaring van geluk/ongeluk of bepaalde samenlopen van gebeurtenissen? Maar: in het dualistisch denken (dat we doorgaans doen) zijn we altijd aan het vergelijken, en noemen we het een geluk en het ander ongeluk. Dan kunnen ze niet zonder elkaar bestaan. Geluk en ongeluk zijn etiketten die we plakken op bepaalde gevoelens, of bepaalde gebeurtenissen. Dat wil niet zeggen dat dat ook werkelijkheid is.

Nee, dit is inherent aan elkaar, het zijn tegenstellingen. Ontleed het woord maar eens_ ON-GELUK. ON- is een tegenstelling van het opvolgende woord.

Wanneer we constant gelukkig zouden zijn zouden we geen referentie kader hebben. Wanneer we geen referentiekader hebben kunnen we ook niet ervaren wanneer we ons beter dan een andere moment voelen. Bij gevolg weten we niet of we gelukkig of ongelukkig zijn. Een referentiekader is belangrijk en noodzakelijk. Zonder dat je ongeluk ervaart kan je onmogelijk zeggen dat je gelukkig bent. Je hebt namelijk niet de ervaring om de twee van elkaar te scheiden.

Geluk is een beleving, ongeluk is een gebeurtenis. Ik denk dat je bedoelt gelukkig en ongelukkig. Het een kan niet ervaren worden zonder het ander. We leven in een duale wereld, als het nooit nacht zou worden zouden we het mooie van de dag nooit kunnen beleven.

nee het een kan niet zonder het ander. Zo is het met alles in het leven. Goed en slecht, ziek en gezond, arm en rijk, geluk en verdriet, enz.

Geluk is duaal... dat betekent dat het een medaille-item is en dat is dat geluk nooit zonder tegendeel in existentie komt...

"Bestaat er geluk zonder ongeluk?" Hier, in deze fysieke-, tegenstrijdige- en paradoxale wereld, kan 'het ene' niet zonder 'het andere' bestaan...

Ik vind het een lastige , geluk is zo persoonlijk vind ik. Ik kan al gelukkig zijn met een kleinigheidje en ongeluk beleven kan voor de ene al zijn als ie bijvoorbeeld een lekkenband heeft "dat heb ik weer, altijd ik".... hoe ga je om met tegenslag en hoe ga je om met iets wat je toe komt wat prettig is. Mensen denken in gelukstermen van een prijs winnen van, miljoenen. Geluk vinden zijn momenten en dat geldt ook voor ongeluk. Bij sommige mensen loopt het door elkaar en bij andere weer niet. Als ik in mijn tuin loop voel ik al geluk , en heb ik tot nu toe geen ongeluk ondekt. Misschien morgen? je weet het niet?

Een gedichtje zegt dus Nee.! **GEEN GELUK ZONDER ONGELUK!** de meeste denken waarom zoveel ongeluk ze hebben dan veel pijn en gaan daardoor bijna stuk ze denken ongeluk is slecht en het gaat niet weg tenzij je ertegen vecht maar overal zit een voordeel aan dus je moet aan het denken gaan dan kan je beseffen waarom ongeluk bestaat dat is waar het leven om gaat geluk is de reden en dan drijf je vanzelf het ongeluk naar beneden nou weet je waar ongeluk voor staat geen geluk zonder ongeluk dat is waar het om gaat!!

Bronnen:
http://www.gedichten-freaks.nl/17936/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100