kan de aarde zonder de mens ook nog doorblijven bestaan?

Ik wil graag weten of de aarde zonder de mens ook nog dor kan blijven bestaan. Hebben andere levende organisme de mens nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De aarde zal gewoon blijven draaien en licht en donker zullen elkaar blijven opvolgen. Maar alles wat nu in cultuur gebracht is, zal zonder menselijk ingrijpen terugvallen in een staat van chaos. Wat voorbeelden: als de dijken niet meer worden onderhouden, zullen op zeker moment grote delen land onder water komen staan. Gebouwen die niet worden onderhouden, vallen ten prooi aan weer en wind en zullen op zeker moment teniet gaan. Dat geldt in feite voor alles wat door menselijke kennis en kunde tot stand gekomen is. De aarde is nu juist geschapen en aan ons, mensen, achtergelaten om haar als een goed rentmeester te beheren.

Ja de aarde heeft geen mensen nodig dat heeft de aarden miljoenen jaren voor dat er mensen waren wel bewezen.

Ja de aarde bestond er ook al voor de mens bestond. Wellicht zullen er wat organismen ook uitsterven. Maar het uitsterven van een dier organisme of de mens heeft in ieder geval geen invloed op het doorbestaan van de aarde.

Geloofsvraag is dit. Als je gelooft in God kan de aarde niet zonder de mens bestaan, puur om de belofte die God maakt aan mensen. Biologisch gezien natuurlijk wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100