Hoe wordt bepaalt wat voor een ei iets is?

Ik vraag mij af hoe bepaalt wordt wat voor een ei iets is. Denk dan aan een struisvogelei of een kippenei. Is het een struisvogelei als dit ei uit een struisvogel komt? Of is het een struisvogelei als er een struisvogel uit komt? Ik kwam er zelf niet uit. Ik moet dit weten voor de welbekende vraag; "Wat was er eerder, de kip of het ei?"
Ik hoop dat één van jullie mij kan helpen.

Toegevoegd na 5 dagen:
*bepaald

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe wordt bepaalt wat voor een ei iets is? de gebeurtenis, het heden, de kip en het ei. Hoe onduidelijk kan het zijn? Je ziet een kip, zij legt een ei, rara wat voor ei is het? een kippenei en dat is nog voordat het ei uitkomt. Als je daarentegen een ei vindt, heb je dus geen idee wat voor ei het is. Een struisvogelei kan je vergeten want dat is een paar maten groter. Wacht in dit geval op het uitkomen (moet er wel gebroed worden en dan zie je het eigenlijk al). Maar goed, in dit geval zie je het dus pas als het ei uitkomt. Kortom het ligt aan de omstandigheden en waarneming daarvan. Hopelijk is dit verhelderend voor je. :)

Aangezien dit in de filosofische categorie valt dacht ik er ook een filosofisch antwoord op te geven. Echter, dat is om mij niet bekende redenen niet geplaatst, ik zal me dus gedragen en stikt feitelijk zijn. Een hogere macht bedacht het om ons te plezieren. Het vond het DNA uit en dat bepaald het antwoord op uw vraag. Dezelfde hogere macht schiep mens en dier. Nergens staat geschreven dat het ook eieren schiep. groeten Cpbt

Ik hoop dat ik je vraag snap op zo'n manier dat deze relevant is voor het probleem waar je mee zit. Het antwoord op de vraag: "Wat is er eerder, de kip of het ei?" wordt vaak beantwoord met "Het ei, deze werd namelijk gelegd door een proto-kip" https://nl.wikipedia.org/wiki/Kip-en-eiprobleem#Wetenschappelijke_oplossing Je zegt dus in dit geval dat het een kippenei is en niet een protokippenei. "Hoe wordt bepaalt wat voor een ei iets is?" Je bepaalt dus aan de hand van wat er uit een ei komt welk ei het is. Komt er een kip uit een ei is het kippenei ook al is het ei gelegd door een proto-kip.

Wat voor soort ei het is, ligt aan de inhoud van het ei. Want dat is in feite wat het ei is. Zit in de inhoud DNA van een lekker kippetje, dan is het een kippenei. Zit er in de inhoud van het ei DNA van een struisvogel, dan is het een een struisvogelei. (Hypothetisch) Maar wat voor een ei is het dan, als een kip een struisvogelei legt? Nou, als er in het ei DNA en andere stoffen zitten precies zoals in een struisvogelei, is het in werkelijkheid dus een struisvogelei.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100