Kunnen wij weten of iedereen de smaak van dezelfde appel (er vanuit gaande dat elke hap identiek aan elkaar is) hetzelfde ervaart?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat weten we en we weten dat niemand iets exact hetzelfde ervaart als iemand anders. Sterker nog, één mens ervaart een nagenoeg identieke situatie niet eens iedere keer hetzelfde. Als je één mens tien maal dezelfde hap appel geeft, zij z/hij de eerste hap heel anders ervaren dan de negende of de tiende.

Nee dat kan niet omdat wij genetisch niet helemaal hetzelfde zijn. Dus een ieder ervaart een andere smaak.

Ja, en het antwoord is: iedereen ervaart de wereld op zijn eigen manier. Dit is een bekend gegeven: mesen lusten niet allemaal hetzelfde.

Het hangt er ook vanaf wat je voor je hap appel hebt gegeten. Probeer maar eens eerst een pepermuntje te eten en direct daarna een appel... genieten (NOT)

Ja, dat kunnen wij weten.

Nee, iedereen vat de wereld op zijn eigen manier op. Zo ook smaak, dit heeft ook met de werking van de smaak papillen te maken, deze zijn bij iedereen anders 'ingesteld' Als kunnen smaken natuurlijk wel héél dicht bij elkaar in de buurt komen. Vraag maar eens of mensen de smaak van een appel willen omschrijven, ik denk dat 9 van de 10 hetzelfde omschrijft.

Iedereen ervaart het inderdaad op zijn eigen manier. Dit is ook zo met kleuren geluiden geuren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100