Wanneer heb je "een klein hartje" ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de regel gebruiken we hem voor mensen die zich heel stoer en heftig voordoen, (of er zo uitzien), maar eigenlijk heel lief of gevoelig zijn. Hij heeft een grote bek, maar een klein hartje. Grappig genoeg kennen we ook de tegenovergestelde uitdrukking : een groot hart hebben. En in dit geval is de tegenstelling beslist niet het tegenovergestelde. Sterker nog, met een groot hart ben je ZO lief en meegaand, dat er daarin ruimte is voor een heleboel anderen. Toch zit er een soort betekenisverschil ; 'hij heeft een grote bek maar ook een groot hart' werkt nét niet helemaal. En 'die vrouw doet zoveel voor anderen, ze heeft een heel klein hartje' raakt ook de essentie niet. Ik hoop dat ik beide heb, afhankelijk van de omstandigheden ;-)

Als je eigenlijk heel gevoelig bent, maar je voor doet als iemand die emotioneel niet snel te raken is. Je hebt een soort pantser om je heen, waardoor je je gevoelige kant probeert te verbergen (meestal door een grote mond). Ze zeggen vaak: "Een grote mond maar een héél klein hartje."

Als je een muis bent.

"Letterlijk"als je een klein hartje hebt.

Heel grote mond over van alles en nog wat hebben: bijv doen alsof niets je raakt. En dan vervolgens in tranen uitbarsten bij het zien van iets moois of heel lief/verzorgend tegen/voor iemand zijn

Daarmee wordt bedoeld dat je snel emotioneel wordt geraakt, dat je gevoelig bent, dat gebeurtenissen die andere mensen relatief koud laten op jou wel indruk maken. Meestal is dat om de tegenstelling aan te geven met je gedrag dat je gewoonlijk laat zien, dat kennelijk ongevoelig overkomt. Op het moment dat je je gevoelige kant toont, wordt dan gezegd dat je (toch) een klein hartje hebt. Mensen die dat zeggen, merken die tegenstelling op en uiten dat om aan te geven dat je weinig verschilt van andere mensen.

Ruwe bolster blanke pit Hij denkt anders over bepaalde dingen hij is een ruwe bolster blanke pit Hij kan soms een grote mond geven maar is iemand waar een klein hartje in zit Hij doet heel brutaal en heel stoer hij is een ruwe bolster blanke pit Je moet hem eerst leren kennen geef hem ook die kans Als je niet die moeite wil nemen dan heb je ook geen recht van spreken dat is wat ik vind althans Ruwe bolster blanke pit iemand waar veel liefde in zit Geef hem de tijd om te laten zien hoe hij werkelijk is hij is een kanjer.... hij is echt niet mis

Bronnen:
gedichten

in jou geval word er met dit kleine hartje bedoelt dat diegene zich veel groter voor doet dan wie diegene in werkelijkheid is. en is de daadwerkelijke betekenis hier van dat hoe kleiner het hart hier bij word aan gegeven des te slechter die persoon in de werkelijkheid dit gevoel van een grote hart hebben onder zijn controle heeft. en is het woord ``hart``ook een synoniem voor ``emotie`` .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100