rechte bananen kweken?

kan je rechte bananen kweken door: de plant in een donkere kamer zetten en de lamp/warmtebron onder de plant te houden, of door de bovenkant afdekken en een spiegel onder doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Lijkt me niet. Een banaan groeit naar het licht, van onder naar boven. Maar de zwaartekracht doet ook een duit in het zakje waardoor de banaan 'uitzakt' en krom wordt. Misschien lukt het door ze op de kop te laten groeien maar dat is lastig water geven ;-)

nee dat kan niet, want de banaan groeit niet krom door het licht, maar hij groeit krom door de werking van de zwaartekracht.

Als de trossteel ondersteund wordt zodat de trossteel toch recht overeind blijft, blijven de vruchten gewoon recht. Er zijn diverse kleinere bananensoorten (waarvan de trossteel niet doorbuigt onder het gewicht van de vruchten) die zo van nature recht blijven. Het is dus niet genetisch bepaald en heeft ook niets met het ‘groeien naar het licht’ (positieve fototropie) te maken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Banaan_(plant)

Zou je de banaan niet in een rechte mal kunnen doen, waardoor de banaan wel recht moet groeien. Dit schijnt te werken bij komkommers, dus waarom niet bij bananen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100