Waarom bevriest een ijsbeer niet als het dier in de noordpool uit het water komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

omdat er in zijn vacht absoluut geen water op de huid komt.. de boven haren worden nat en soms zie je er ook ijs aan hangen..

Dit komt door zijn dikke vetlaag onder de huid. de vacht van de ijsbeer is zo'n 30 cm dik en is een isolerend deken de vacht is wit tot lichtgeel en zorgt voor prima camouflage ze verliezen ook hun vacht van zomer op winter en winter op zomer zoals een hond! ze vinden het ook prettig in zeewier te gaan liggen ze worden dan helemaal bruin onder de vacht zit de huid van de ijsbeer die is niet roze maar helemaal zwart! de vacht bestaat uit twee lagen, een toplaag en een onderlaag de toplaag is gemaakt van lange olieachtige haren die precies hetzelfde doen als jou winterjas. hij zorgt er ook voor dat de ijsbeer warm en droog blijft bij het zwemmen voorkomt de toplaag dat de onderlaag nat wordt de onderlaag is een zachte laag net zoals je sweater het is dik en wollig en houdt de beer warm ze houdt warme lucht vast waardoor de ijsbeer warm blijft onder de vacht zit een vetlaag die zorgt voor de warmte en de voedselvoorraad voor hun winterslaap de vetlaag is zo'n 10 cm dik de haren zijn zo'n 15 cm lang de haren van een ijsbeer zijn hol en kunnen het ultra-violette licht absorberen de energie wordt omgezet in warmte waardoor de lichaamswarmte (37°C) kan worden vastgehouden

Bronnen:
http://www.bloggen.be/ijsberen/archief.php?ID=8

Er zit een dikke vetlaag op de huid en het haar van de ijsbeer. Het water krijgt dus geen kans om te hechten en kan het dus niet bevriezen.

Er zit ook antivries in zijn bloed, volgens mijn biologieboek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100