Werkt vitamine B echt tegen het gebeten worden door muggen?

Ik hoorde dit laatst van iemand, en ben erg benieuwd!

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee Toegevoegd na 1 uur: "Bij het Vitamine Informatie Bureau komen veel vragen binnen over het slikken van extra vitamine B om muggen op afstand te houden. Van vitamine B1, B6 of B12 wordt gedacht dat het de lichaamsgeur van mensen zodanig verandert dat we niet meer 'aantrekkelijk' zouden zijn voor muggen. In sommige B-vitamines zit zwavel dat de lichaamsgeur zou veranderen. Er is niet veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen vitamine B en muggenbeten, maar het onderzoek dat wél is uitgevoerd, heeft geen verband kunnen aantonen. Een soortgelijk effect wordt ook toegeschreven aan knoflook. Ook knoflook verandert de lichaamsgeur, maar het heeft ook geen bewezen effect tegen muggenbeten." http://www.echo.nl/sw-sw/buurt/redactie/901271/muggen.lachen.om.vitamine.b/

nee dit is echt een fabeltje.

Het idee is dat je huid hier steviger van wordt en dat de muggen je minder makkelijk kunnen prikken. In de praktijk werkt het statistisch gezien niet, maar misschien in individuele gevallen wel.

Biergist is een schimmel die onder meer vitamine B1 bevat. Van vitamine B1, thiamine of aneurine wordt beweerd dat het een lichaamsgeur opwekt die muggen afstoot. Een dergelijke werking van vitamine B-complex en biergisttabletten op de lichaamschemie is nooit wetenschappelijk bewezen. Toch gebruiken veel mensen vitamine B1 voor het slapengaan.

Bronnen:
http://www.gezondenzo.net

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100