wat is de snelste, en de sloomste vogel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

snelste vogel: Peregrine Valk, 269 km h sloomste vogel: Amerikaanse Houthaan, 8 km h

Bronnen:
http://www.victorialodging.com/recreation/...

De slechtvalk (Falco peregrinus) behoort tot de grootste valken. Deze roofvogel staat bekend als de snelst duikende vogel ter wereld. Het dier maakt vanaf grote hoogte steile duikvluchten en bereikt daarbij snelheden tot over de 300 km/h.

De snelste is de struisvogel met 72 km/h, althans, op de beentjes. Op vleugeltjes- voor vogels een meer voor de hand liggende manier van voortbewegen - moet dat de slechtvalk zijn (tot 280 km/h in duikvlucht). De sloomste is wat lastiger terug te zoeken. Mijn eerste ingeving is 'de kip', maar het is de Amerikaanse houtsnip, met 8 km/h. Toegevoegd na 1 minuut: Tikfout ; de slechtvalk moet zijn tot wel DRIEhonderdtachtig kilometer per uur in duikvlucht. Ongelofelijk.

de sloomste vogel is de pinguin. De pinguin kan niet vliegen en is op het land ook uiterst onhandig. Hij is echter wel de snelste vogel in het water.

Naar mijn weten is de slechtvalk de snelst vliegende vogel (280 km/h). De langzaamst vliegen de vogel zou ik zo niet weten, maar ik zit zelf te denken aan een hoenderachtige. De minst snelle vogel lijkt mij de kakapo, deze dikke papegaai, ik te dik om te vliegen en loopt daarom door het oerwoud van Nieuw-Zeeland. De koningspinguin is de snelste vogel in het water (60 km/h) De snelste lopende vogel is de struisvogel met 72 km/uh

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100