Kan vet door de menselijke huid worden opgenomen en in de stofwisseling terecht komen?

Checkte net de Bio HCG afslank site (ivm andere vraag hier) en daar beweert men dat je handen moet wassen na het bereiden van vette producten om opname van het vet door de huid te voorkomen. Een massage geven met olie producten is helemaal uit den boze. Is dit bezijden de waarheid of gewoon onzin?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is grote lariekoek. De meeste stoffen kunnen niet via de huid je lichaam doordringen. Vet moet met bepaalde enzymen afgebroken worden wil het door de darmwand kunnen, laat staan dat het door de huid kan.

het klinkt mij als onzin in de oren; hydraterende crème dringt toch ook niet door alle huidlagen?

Messteken en geweerkogels dringen door de huid, evenals tatoeagenaalden, maar vloeistoffen en crèmes niet.

Zeg niet te snel dat stoffen niet door de huid binnen kunnen dringen. Nicotine- en morfinepleisters werken wel degelijk en wetenschappelijk bewezen. Dat geldt ook voor hormonen zoals corticosteroïden maar vet op zich is mijns inziens vooral goed om je huid lekker soepel te houden.

De huid is het grootste orgaan dat de mens heeft. De huid neemt veel op, kan vocht opnemen en afstoten. Ook kan de huid giftige stoffen opnemen, je kunt ziek worden van de verkeerde stoffen die op de huid terecht komen. Dus om te stellen dat het geen vet kan opnemen zou erg kort door de bocht zijn. Het opnemen van vet in de zin van 'je gewicht neemt erdoor toe' is echter grote onzin. Theoretisch is het natuurlijk waar, maar je praat over grammen of zelfs nog minder als het gaat over opname door de huid. In principe wordt de huid wel soepel, en het vet of de olie zal daar zeker aan vast plakken of in de opperhuid dringen en het daarmee soepel maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100