is een mier sterker dan een spin???

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vermoed van wel... Als een mier zulke gewichten rondsleept zouden ze wel eens net zo sterk kunnen zijn als een vlinder.. De vlinder is het dier met de sterkste spier, de vliegspieren zijn kampioen-sterk...

Het ligt natuurlijk aan het soort mier (maar liefst 6000 soorten wereldwijd) en het soort spin, maar over het algemeen is de mier een ontzettend wijs en sterk insect. Niet voor niets bestaat het gezegde: zo sterk als een mier. De natuurlijke vijanden van de in bruine wegmier (de voor ons bekende mier) zijn de mierenleeuw (de larve van een soort wesp), vogels en hagedissen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Mieren

Ligt er een beetje aan welke mier met welke spin je vergelijkt. De gewone nederlandse "huis-tuin-en-keuken-mier" zal het afleggen tegen een vogelspin. Maar er zullen zeker mieren zijn die gehakt maken van andere kleinere spinnen.

sterk in de zin van hoeveel ze kunnen verplaatsen denk ik dat de mier het sterkst is, zeker als je het terug herelid naar het lichaamsgewicht van de mier. Sterk n de zin van vechten denk ik dat de spin zal winnen van een mier, echter de oorsprong van de kracht van de mier zit um in het collectief. De mieren werken in groep en zullen dus daarom weer sterker zijn.

Een mier heeft een nogal sterk pantser, dus bij een gevecht zou de spin moeite kunnen hebben de mier te verslaan. Maar er zijn zoveel soorten mieren en spinnen, dat ik me afvraag of er wel een eenduidig antwoord bestaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100