Klopt het dat sperma mindere kwaliteit heeft wanneer je altijd je mobiele telefoon in je broekzak hebt zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, een mobiele telefoon heeft geen invloed op je sperma. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, straalt een mobiele telefoon namelijk alleen wanneer je belt of gebeld wordt (of wanneer je SMS't). In de standby-stand komt er geen straling uit een mobiel. Dit is de korte samenvatting van het verhaal. Het volledige verhaal kun je lezen in mijn antwoord op een vraag van jelle - zie de Bron hieronder.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/mobiele-str...

Niet uit te sluiten. Ken je die test van dat ei dat gekookt werd door er twee communicerende mobieltjes tegenaan te zetten? Nu word je natuurlijk niet de hele dag gebeld, maar iets zal het wel doen. Toegevoegd na 55 minuten: Ik zocht bij Google naar ""ei gaat koken door straling van twee mobieltjes"" en zag toen het verhaal van de Franse wetenschapper die het heeft aangetoond. De link hierboven geeft wel veel info over straling, maar het ei komt er niet meer in voor, dacht ik. Gezond lijkt het me allemaal niet zo te zijn. Ik wacht zelf ook maar af, want heb ongeveer drie jaar lang met dat mobiel aan mijn hoofd gezeten, voor mijn werk. Toegevoegd na 6 uur: nogmaals gegoogled en toen de ontmaskering van het ei-verhaal gelezen. De andere link over de straling, is verdwenen. Zoek ik ook nog even op. Alle negatieve info over straling en mobiele tel. is onbereikbaar. De links werken niet meer. Wel raar.

Bronnen:
http://www.stopumts.nl/doc.php/Artikelen/1...

Volgens mij is dit nog niet echt onderzocht of bewezen... Maar ik vrees toch dat veel mannen (en misschien ook vrouwen) over een aantal jaren ernstige problemen zullen krijgen door mobieltjes. Let op: dit is een persoonlijk idee; geen feit. Maar het zou mij niets verbazen als dit het 'nieuwe asbest' wordt...

Er zijn wel onderzoeken geweest die dat suggereerden, zie bron. Het probleem is alleen dat in dat onderzoek niet gekeken is naar mogelijke andere effecten (Rookten de mannen? Wat aten ze? Sliepen ze genoeg? Enz.) dus dat het niet zeker is dat die mindere zaadkwaliteit dóór de mobiel komt. Dus het lijkt er op dat niemand het precies weet. Misschien toch een tas aanschaffen of een rugzak en daar je mobiel in doen ;-)

Bronnen:
http://edition.cnn.com/2008/HEALTH/conditi...

sperma verminderd van kwaliteit door te veel bloot gesteld aan warmte .

Mijn mobiel wordt altijd redelijk warm en sperma is het beste bij 35 graden. Het zou dus kunnen dat het dan te warm wordt in die streek. Er zijn echter ook nog legio andere zaken van invloed op de kwaliteit van je sperma.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100