Hoe ontstaat een boer

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De oorzaak zit vaak in de darmen, waar de vertering niet goed verloopt. Door de ontregeling van de vertering raakt ook de maag van slag en produceert te veel maagsappen. Deze lopen dan in feite over naar de slokdarm, waar ze oprispingen veroorzaken. Zeker wanneer er zich veel gas in de darmen bevindt, die zich via de maag een weg zoekt naar buiten (uw mond), kan zo'n gasontsnapping tegelijk ook wat zuur meenemen, waardoor een oprisping ontstaat. Dat betekent dus dat er teveel gas zit in je darmen. Normaal gesproken hoort er zich daar geen gas te bevinden. Het gas kan er op een aantal manieren komen: -Je slikt lucht in, omdat je te gulzig eet. -Je drinkt een koolzuurhoudende drank. -Je eet voedsel dat je niet kunt verteren.

Bronnen:
http://www.scdiet.nl/oprispingen.php

Door te snel eten of drinken maar ook door het drinken van koolzuurhoudende dranken, hoopt zich lucht op in de maag. Deze wil weer terug naar boven, en vindt daar een uitgang via de slokdarm en de mond; voila, een boer. Soms neemt de lucht gewoon de lange eenrichtingsweg naar beneden en voel je het af en toe borrelen in je buik, waardoor het uiteindelijk als een wind naar buiten komt - al is dat niet de enige manier waarop winden onstaan, maar dat is een heel andere vraag.

In de darm wordt tijdens de spijsvertering gas gevormd. De belangrijkste darmgassen zijn stikstofgas (N2), koolzuurgas (CO2), methaangas (CH4). Deze gassen zijn reukloos en worden deels in de darm opgenomen en komen dan via de bloedbaan in de longen vanwaar zij worden uitgeademd. Dit verklaart onder andere de knoflooklucht die mensen met de adem verspreiden na het eten van knoflook. De samenstelling en de hoeveelheid van de in de darm geproduceerde gassen hangen voor een groot deel af van de samenstelling van de voeding, met name van het gebruik van plantaardig voedsel. Per dag wordt in de darm ongeveer 600 ml gas gevormd, waarvan een groot deel het lichaam via de anus verlaat met de ontlasting of door 'winden'. Een klein deel ontsnapt naar de maag en komt daar als 'boer' naar buiten.

Een boer ontstaat wanneer gas in de maag en/of darm weggaat via je mond.

Je koopt een stuk land, wat dieren of zaden en gaat daar commercieel mee aan de slag, dan heb je een boer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100