wat moet je doen bij een gewonde libelle?

Mijn kat heeft een libelle gevangen ik heb hem zeg maar gered. nu vliegt die niet maar beweegt nog wel met zijn pootjes e.d hij staat nu al wel op zijn voor pootjes maar alsnog. Ik wil de optie dood maken gewoon uitsluiten want het is ook gewoon een levend onderdeel van de wereld. Mijn vraag is dus wat kan ik doen?

Toegevoegd na 1 uur:
Hij leeft nog steeds!
Ik heb hem ergens droog gelegd.
Het lijkt wel alsof die een tik heeft gehad en gewoon in de war is of dat het uitgeschakeld is maar goed.

En de reactie over spalken e.d vind ik een beetje jammer.
Ergens is het schandalig dat wij zo op die beesten neerkijken.

Toegevoegd na 15 uur:
Bedankt voor alle reactie's!
Toen ik zojuist de deur open deed keek ik door het raam en zat die er nog ik deed de deur open en toen vloog het beste beestje weg.
Gelukkig maar , bedankt 1 ieder.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beste dierenvriend, een libelle heeft een exoscelet, dus geen botjes. de spieren zitten binnenin, daar kom je niet bij. Ook insecten hebben pijnsensatie. Je zou je kunnen afvragen of je goedbedoelde dierenliefde het lijden van het diertje niet vergroot. Ook ik beschouw doodmaken niet als een goede optie, maar soms is het de enige. Het diertje langer kwellen door onze verkeerde inzichten is ook niet zo diervriendelijk. Ook ik vind het verschikkelijk als een dier(tje) niet meer te redden is. Mag je het dal laten lijden? Ik vind van niet. Soms moet ik ook wel eens in de zorg voor dieren besluiten dat verlengen van het stervensproces niet gewenst is. Soms moet je uit liefde wel eens over je eigen (zuivere) gevoelens heenstappen. Ik wens je sterkte en wijsheid. Mijn schrijven is zeer serieus bedoeld.

Tsja, gewoon laten sterven zou ik dan zeggen. Tussen doodlmaken en met rust laten heb je niet veel opties. Een libelle is niet je ideale huisdier. De andere optie is vliegenin een potje bij hem in doen

Ik denk dat er weinig anders opzit dan hem toch dood te maken, hoe erg je het ook vind. Ik denk niet dat er een dierenarts te vinden die een libelle gaat opereren oid. Bovendien heeft 'ie een dusdanige "klap" gehad van de kat, dat die nu langzaam aan het sterven is. Hem uit zijn lijden verlossen zal je sieren.

Die is niet meer te redden, helaas dus laat de natuur gewoon zijn werk doen

je kan weinig doen! leg hem op een stukje keukenrol en wacht af wat de natuur doet!

Arme libel! Je had hem beter niet kunnen 'redden'. Je kunt een libel niet genezen, wat zou je willen doen, zijn vleugels spalken? Zijn pootjes in een piepkleine mitella hangen? Jij hebt ingegrepen, dat betekent dat jij verantwoordelijk bent. Hoe lang duurt dat al, dat hij niet vliegt? De kans lijkt me heel klein dat dat ooit nog gebeurt. Dus, wat ga je doen met je zelfgewonnen verantwoordelijkheid? De libelle langzaam of snel laten sterven?

Niemand hier kan iets zeggen over de daadwerkelijke status van de libelle in kwestie, ik zeg laten liggen en kijken wat er gebeurd.

zou hem inderdaad ook laten liggen en kijken wat er gebeurd, misschien komt hij nog bij....

Als je humaan bent dan help je het beestje uit z'n lijden. Als je het zelf te moelijk vind vraag dan of iemand anders het voor je doet. Een opgerolde krant is genoeg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100