"Wonen" alle beesten ergens?

Daarmee bedoel ik: hebben alle dieren, beesten, insecten een nest, hoop, hol of iets dergelijks, of zijn er ook wezens die steeds onderweg zijn waardoor een "huis" niet mogelijk is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zullen ongetijfeld vissen zijn die dit gedrag vertonen. En nu ik er over nadenk Walvissen trekken alleen maar. Dus die zijn er.

Heel veel wilde dieren hebben een territorium waar ze door heen struinen,die zullen dus niet elke nacht op dezelfde plaats slapen,omdat het territorium daarvoor te uitgebreid is.

Misschien de gierzwaluw, hoewel deze tijdens de broedperiode ook een nest maakt: "De gierzwaluwen zijn zeer sterk op het leven in de lucht aangepast. Buiten de broedperiode houden ze zich voor meerdere maanden hoogstwaarschijnlijk zonder onderbreking in de lucht op."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gierzwaluw

Nee, sommige dieren zijn bijna continu op reis. Denk bijvoorbeeld aan paling, die ergens ver weg uit een eitje komt, vervolgens de hele oceaan oversteekt, de rivieren opzwemt, tot ze bij de paaigronden zijn aangekomen, etc.

Ze hebben niet allemaal een apart hol of een nest. Ze wonen volgens overal. sommigen hebben wel een nest of een hol en sommigen weer niet...

Veel kuddedieren zijn ook constant onderweg, of hebben zo'n groot leefgebied dat ze zelden op dezelfde plaats slapen. Bijvoorbeeld wilde paarden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100