Leeft er in Nederland een inheemse gele zangvogel?

En welke dan?

Nee, niet geel gerand, geelgetand of geelgesnaveld, gewoon geel.

Vanmorgen op het station zat er ineens een geel zangvogeltje. Is dat noodzakelijk een ontsnapte volièrevogel geweest, of heeft Nederland ook inheemse gele zangvogels?

Hij was niet opvallend getekend mét geel (zoals bijvoorbeeld een koolmees) maar echt helemaal geel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

egaal heldergele vogels komen in nederland niet voor. bij sommige vogels zie je wel gele vlakken, maar daarnaast heeft het verenpak dan ook andere kleuren. ik denk dat je een ontsnapte tropenvogel gezien hebt.

Het zou eventueel de grote gele kwikstaart geweest kunnen zijn. Is wel niet knal,maar toch redelijk geel.

Ik weet niet of je deze bedoeld. Hier op de afbeelding staat de Gele Kwikstaart. Die leeft wel buiten. Toegevoegd na 6 minuten: * Het zou ook de Wielewaal kunnen zijn. Die leven ook in het wild!

Dan denk ik aan een geelgors. Toegevoegd na 55 seconden: Het is een stand- en zwerfvogel die iets groter is dan de mus. Een geelgors kan ca. 16,5 centimeter groot worden. Toegevoegd na 2 minuten: Dan was ie wel verdwaald. De geelgors komt voor in heide begroeid met ver uit elkaar staande bomen, in bosranden, wegbermen en in heggen en houtwallen.

Het kan zijn dat je een Afrikaanse kanarie hebt gezien. Die hebben wij vorig jaar hier een paar weken in de buurt gezien. We denken dat het een ontsnapt vogeltje was.

Bronnen:
http://www.de-vogelwereld.net/Pdf/2007_08_...

Een halsbandparkiet kan soms ook behoorlijk geel zijn.

Als ie echt helemaal effen geel was, is het waarschijnlijk een ontsnapte kanarie.... we hebben vrijwel geen effen vogels in nederland, en zeker geen gele...die foto van die gele kwikstaart was volgens mij ook aardig gefotoshopt...ik heb nog nooit zo'n knal gele gezien...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100