Zijn er ook dieren die na de geboorte niet meer groeien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

een axolotl, is een salamander die de foetus-vorm houdt zolang hij in het water leeft. Zou je ze enkel in je aquarium houden, groeien ze dus niets meer na de geboorte. Ze kunnen echter ook boven water overleven, mits je ze een bepaalde stof toedient (dat schijnt nogal lastig te zijn, en het slagings percentage is nihiel) en dan groeien ze uiteindelijk uit tot een volwassen salamander. meer info in de bron Toegevoegd na 1 minuut: Helaas, ik lees net dat ze hoewel ze in de foetale status blijven, ze wel groter worden. Mijn antwoord klopt dus niet helemaal.

de zogenoemde ééncellige Toegevoegd na 21 minuten: heb even verder gezocht, en eencellige planten zich voort door celdeling (waardoor de cel zich in 2en splitst en daarna groeit. maar ook door knopvorming, hierdoor vormt er een soort knop aan de eencellige vast, en wanneer deze even groot is laat het los, eigenlijk groeit het dus, maar voor korte duur, want het laat alweer snel los en heeft zijn eigen vorm weer terug.

Die zijn er niet. Want dan zou de moeder even groot zijn als het kind dat ze baart. En hoe kan een kind dan zonder te groeien weer een kind krijgen dat even groot is... Nee dus.

""Eendagsvliegen''

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100