Wat is de gemiddelde lichaamstemperatuur bij vogels?

Moet ik weten voor school (klas 2, gymnasium). Ik kan het nergens vinden, hoewel mijn leraar beweert dat het in het boek staat :P. Iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

42 graden.

Als je op internet in het engels zoek op bird body temperature kom je op deze site uit: http://goldennumber.net/bodytemp.htm Daar zeggen ze 40 graden. Maareh.. Boek lezen..?

Niet alle dieren hebben dezelfde lichaamstemperatuur. Bijna alle ongewervelde dieren, vissen, amfibieën, hebben nagenoeg dezelfde temperatuur als hun omgeving. De reptielen kunnen hem zelfs beïnvloeden door warme of koude plekken op te zoeken. De meeste zoogdieren en vogels hebben over het algemeen een hogere lichaamstemperatuur dan mensen. Honden (38-39 graden C ) katten ( 38,5-39 graden C.) vogels (mus 41 graden C.) Toegevoegd na 6 minuten: De meeste vogels kunnen vliegen en dat kost energie. Om die te kunnen leveren , moeten de spieren bij een hoge temperatuur werken, een lichaamstemperatuur van 40 graden C. of meer bij vogels is dus heel gewoon. Daarom hebben ze ook een verenkleed, om de warmte vast te houden.

Bronnen:
http://www.artis.nl/main.php?pagina=pagina...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100