Hoe komt het dat ik in de winter, met kamertempratuur 22 graden, het koud heb. En in de zomer met 22 graden het bloedheet heb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de winter is het vaak droger en kun je door zweet je warmte kwijtraken. In de zomer is het vaak drukkend en benauwd weer door veel vocht in de lucht, hierdoor kan je lichaam zijn warmte niet kwijt door te zweten en voelt het benauwd aan. Toegevoegd na 1 minuut: Benauwd Warm weer wordt als benauwd ervaren wanneer de lucht erg vochtig is. Men spreekt ook wel van drukkend, zwoel, klam of broeierig. Of iemand het benauwd heeft hangt ook af van inspanning, de gezondheid, de kleding en de mate van transpireren. Gevonden op http://www.knmi.nl/VinkCMS/concept_detai

Bronnen:
http://www.knmi.nl/cms/content/28011/drukkend_warm

ik denk dit: als je in de zomer in de zon staat, heb je het lekker warm. door de zon, de stralen verwarmen je. maar als er dan een wolk voor de zon gaat, word je niet meer direct verwarmt door de zon, maar het daalt niet meteen een paar graden. in de zomer schijnt de zon mooi op je, en heb je het lekker warm, in de winter word je niet meer direct verwarmt door de zon, dus krijg je het wat kouder. Toegevoegd na 17 seconden: ooh, sorry, ik lees net dat je binnen bedoelt, dat weet ik niet.

De plaats waar je de temperatuur meet is meestal meer dan een meter van de grond; meet de temperatuur van de vloer eens een jaar en stel de vraag nog eens.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100