Bevat hagelslag oxaalzuur?

Omdat cacoa oxaalzuur bevat, vroeg ik me af of dit ook nog in chocolade zit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja Natuurlijk voorkomen Oxaalzuur en derivaten ervan komen voor in verschillende planten, met name rabarber en klaverzuring. Voedingsmiddelen die aanzienlijke hoeveelheden oxaalzuur bevatten zijn cacao, chocolade, de meeste noten, bessen, bonen en bieten. Ook komt het voor in peterselie en spinazie. Toegevoegd na 44 minuten: http://blog.seniorennet.be/voeding_gezondheid/archief.php?startdatum=1290985200&stopdatum=1291590000 Oxaalzuur mg/ 100 g voedingsmiddel Spinazie 571 mg Rabarber 537 mg Rode biet 72,2 mg Bonen 43,7 mg Zwarte en groene thee 12,50 mg. Chocoladepoeder 385 mg. Zwarte chocolade 90% 220 mg. Zwarte chocolade 80% 196 mg Zwarte chocolade 65% 159 mg. Zwarte chocolade 40 % 98 mg Melkchocolade 11,2 mg Witte chocolade 1,6 mg

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Oxaalzuur#Na...

Chocolade bevat oxaalzuur. In de bron een publicatie een uitgebreid onderzoek naar het voorkomen van oxaalzuur in chocolade

Bronnen:
http://www.researchgate.net/publication/25...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100