Is jeuk een soort waarschuwing?

Is jeuk een soort waarschuwing om insecten of irritaties waar te nemen, is het gewoon een complexe vorm van 'voelen' of is het iets anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens Wikipedia wel maar ik ben zo vrij daar mijn vraagtekens bij te zetten. Bijtende insecten op de huid jeuken niet maar kriebelen. Als ik dat waarneem sla ik inderdaad direct de aanstichter van mijn huid af. Jeuk krijg ik pas als het daarvoor te laat is en ik gebeten ben. Er bestaan zo veel oorzaken voor jeuk dat een algemene functie ervan nauwelijks is aan te wijzen.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Jeuk_%28prikkel%29

Jeuk is net als pijn een gevoel ( kan voor verschillende mensen anders zijn ) Als je jeuk hebt, dan krijg je zin om te krabben. Deels daardoor ga je idd beestjes wegduwen en dus verwijder je een mogelijk gevaarlijk of ziekmakend item. Voor het tweede deel van je vraag. Jeuk kan door verschillende oorzaken ontstaan. Zo zijn er ziektes die jeuk veroorzaken. *jeukende huidziekte -exeem -netelroos -... *jeuk zonder huidproblemen -nierfalen -diabetes -aids -... *rest -zwanger -annorixia -kanker -... Echter de meest gekende vorm van lastige jeuk is die van een insectenbeet. ( allergische reactie op een lichaamsvreemde stof ) Al staan brandnetels ( al vind ik dat eerder pijn dan jeuk ) ook in het gekende lijstje. Dit meest gekende lijstje heeft eigenlijk geen medisch probleem, enkel de lastige kant waardoor ze zo hinderlijk zijn.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Jeuk_(prikkel)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100