Zou het technisch gezien mogelijk zijn om een eenhoorn te fokken?

Ik bedoel hiermee, zou het mogelijk zijn als je bijvoorbeeld een paard fokt met een geit (of andere dieren), dat er dan een eenhoorn uit komt?
Zou het dier dan gezond/ongezond zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Paard en geit zijn dermate genetisch verschillend dat kruising tussen die twee soorten niet tot nageslacht zou leiden. En als dat al mogelijk was had je nog geen eenhoorn want een geit heeft twee hoorns. Je zou theoretisch een eenhoorn kunnen fokken door de eigenschap voor die hoorn in het erfelijk materiaal van een paard in te brengen. Aangezien er geen dieren bestaan met een hoorn op de plek waar een eenhoorn er een heeft is de kans daarop nihil. Dan blijft er nog een mogelijkheid, en dat is dat die eigenschap door een mutatie vanzelf ontstaat. Daarop wachten we al sinds de legende van de eenhoorn bestaat.

Misschien met selectief fokken, en als je er de tijd voor neemt. Tenslotte heeft men wolven ook weten te vervormen tot pekineesjes, sint bernards en andere exoten

Nog nooit eerder bestaande dieren kan je natuurlijk ook niet fokken. Er is niets om mee te kruisen, dus geen genetische eigenschappen beschikbaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100