Waarom kunnen beerdiertjes tegen extreme omstandigheden?

Ze kunnen volgens deze bron tegen:

Extreme kou en hitte (-273,10ºC tot +250ºC)
Extreme druk en onderdruk (ze kunnen tegen drukken van vacuüm tot 7000 atmosfeer).
Extreme straling (5.700Gy aan straling, hetgeen plm gelijk staat aan 30 miljoen röntgenfoto's)
Extreme droogte: Ze kunnen een decennium zonder water. Waarschijnlijk nog veel langer.

http://www.flabber.nl/linkdump/plaatjes/waarom-het-beerdiertje-het-allerbruutste-is-wat-de-natuur-ooit-heeft-voortgebracht

Toegevoegd na 37 minuten:
Ik doel op specifieke kenmerken het dier die verschillen van andere diersoorten en die het verschil verklaren

Toegevoegd na 1 dag:
Oja, ze kunnen niet alleen tegen langdurige droogte maar tevens leven ze prima in water

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze zullen dus moeten bestaan uit eiwitten en andere bouwstoffen die stabiel zijn bij genoemde fysische omstandigheden. Bijna al het andere leven haakt af bij 80 graden en alle bekende andere micro-organismen houden het bij 120 graden voor gezien. Als de info bij de vraag klopt is dit inderdaad de heftigste extremofiel die we kennen. Ziet er ook best buitenaards uit, overigens. Toegevoegd na 18 minuten: Heb nu de site bekeken, het kent een soort spore-toestand en dan kan het veel aan omdat het water verdampt en he tmetabolisme stopt. Dan stopt ook het leven. Het meest bijzondere lijkt me dat de organische stoffen waaruit het diertje bestaat , haast inert zijn. Toch moet het DNA hebben, ik wist niet dat dit 250 graden en een zo hoge stralingsdosis kan doorstaan. Als het echter in de sporefase is, is DNA niet actief en is blijkbaar veel moeilijker te verstoren. Heb jaren microbiologie gedaan maar hier sta ook ik van te kijken. Ik denk dat het werkelijke buitenaards is, van origine, maar dat zijn wij zelf mogelijk ook. Gelukkig zijn ze niet zo schadelijk voor de aarde als wij.

Vermoedelijk omdat ze al heel lang bestaan, zich goed kunnen voortplanten en zich daarmee uiteindelijk aan alle meest extreme omstandigheden hebben aangepast in de strijd te overleven. Een 'reden' of 'waarom' is er nooit te geven voor de eigenschappen die een dier wel of niet heeft. Evolutie is een opeenstapeling van toevallige veranderingen waarbij de best aangepaste de beste kansen op overleving en voortplanting heeft. Hoe ingewikkelder een orgsanisme, hoe lastiger dat kan zijn omdat de natuur wel moet roeien met de riemen die ze heeft. Een primitievere / eenvoudigere diersoort kan uiteindelijk in meer niches kruipen en overleven dan een ingewikkelder organisme als een zoogdier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100