Per wanneer kun je weer op zoek naar kikkervisjes en in welk type water vind je ze?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Leuke vraag voor mij, want ik ben kikkergek. Sinds enkele dagen zijn de bruine kikkers wakker uit hun winterslaap, het eerste wat ze nu doen is een vrouwtje zoeken, niet makkelijk want er zijn veel meer mannetjes dan vrouwtjes. Hierna is het afhankelijk van het weer, boven de 10 graden gaat alles gewoon door en is er binnen 2 weken kikkerdril, wordt het weer kouder, dan staat alles een tijdje stil, ook al zit het mannetje al op het vrouwtje. Na het leggen van de eitjes (dril) is het opnieuw afhankelijk van het weer en zon, wanneer ze uit komen. Het kikkerdril is erg makkelijk te vinden, het zijn twee handen vol van een kikker! Ze komen uit meestal binnen 10 dagen, soms langer, soms korter. De kikkers zoeken een plekje ergens in de sloot, in de zon en erg ondiepwater, vaak tussen planten en rommel tegen de slootkant aan. Ook hier groeien de kikkervisjes op. Ze zijn vrij traag en makkelijk te vangen met een netje. De groene kikker legt pas dril in mei / juni, ook op een ondiepe plek in de zon, maar meestal tussen de waterplanten die er dan al volop zijn, het dril leggen ze in kleine dotjes en vrijwel onzichtbaar om te vinden. Een op de 25 kikkers is een vrouwtje, het is dus flink dringen geblazen. De kikkervisjes van de groene kikker, worden veel groter zijn erg schuw en zeer snel. Bijna altijd te vinden in sloten en vijvers met een weelderige plantengroei en met weinig of geen vissen.

Zou er gewoon vanaf blijven padden en kikkers worden al zwaar bedreigt in dit land en een kikkervisje wat het red keert altijd terug naar de plas of sloot waar hij geboren s om zich voort te planten. met het weghalen van kikker of paddendril verstoor je de cyclus.

In de lente en in zoet water.

In een gezonde natuurlijke vijver. Als het weer een tijdje boven de 15 graden is.

Aangezien kikkers beschermd zijn mag je niet op zoek naar kikkervisjes ,in mijn vijver is het eerst kikkkerdril te zien dus vanaf nu in het water van mijn vijver

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100