Hoe komt het dat ratten vaak doodgaan aan tumoren (kanker) en hersenbloedingen?

Ik heb zelf inmiddels 3,5 jaar ratten. Inmiddels zijn al 3 ratten van me aan kanker of een hersenbloeding (of tia) overleden. Ik ben wel benieuwd naar de oorzaak hiervan.
Ik ben gek op mijn ratten maar vind de manier waarop ze aan hun einde komen minder leuk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij mensen zijn de welvaartsziekten: 1 - kanker 2 - hart en vaatziekten Ratten in het wild overlijden aan: 1 - roofdieren 2 - infectieziekten 3 - honger Goed verzorgde ratten bij iemand thuis, overlijden aan welvaartsziekten: 1 - kanker 2 - hart en vaatziekten Kortom je zorgt te goed voor je ratten ;-)

Alle ratten die je in een dierenwinkel kunt kopen stammen af van als proefdier gebruikte ratten.. Toegevoegd na 4 minuten: In wetenschappelijk onderzoek naar ziektes, met name kanker. Dit is mij verteld door een 'rattenkenner'..

Dit is de reden dat ik geen ratten heb als huisdier en ze ook nooit zal nemen: De ratjes die je in de dierenwinkel kunt kopen, zijn nakomelingen van laboratoriumratten die werden gebruikt voor onderzoek naar kanker. Het zijn (zo gemaakte) genetische tijdbommen, die na een paar jaar tumoren ontwikkelen. Soms in de huid, soms ook in de hersenen waarna ze een hersenbloeding kunnen krijgen. Ratten zónder dit gen kunnen gerust 7 à 8 jaar oud worden! Ik vind het geweldige leuke dieren, maar zolang dierenwinkels doorfokken met beesten waarvan ze weten dat ze zo ellendig aan hun eind komen, zal ik daar nooit aan meewerken door er één te kopen.

De maximale leeftijd van ratten is veel minder dan bij mensen , daarom maken mensen vaker mee dat ratten doodgaan, dan dat ratten meemaken dat mensen doodgaan... Een rat van 5 jaar is stokoud al... Dus de kans dat die sterft aan het een of ander tijdens zijn gevangenschap bij jou is een grote...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100