Waar dient vruchtvlees primair voor?

Een perzik kan bijv. zoet en lekker smaken. Maar is de primaire doel van de dit vruchtvlees om als voedsel te dienen voor de pit of voor de verspreiding van de pit? Of nog iets anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het vruchtvlees is aantrekkelijk voor dieren die door consumptie van de gehele vrucht helpen bij het verspreiden van de zaden. Het is dus een wijze waarop de plant zich kan verspreiden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vruchtvlees

Het vruchtvlees om het zaad (pit) dient er in eerste instantie voor om deze te beschermen tijdens de groei, Op dit moment is het vruchtvlees dan ook niet zoet. Vervolgens als het zaad zijn rijpheid bereikt heeft komt er in sommige gevallen een functie bij ,het aantrekkelijk maken voor dieren waardoor het zaad beter verspreid wordt. Dit is niet bij alle vruchten het geval, De boltster om kastanjes of noten zijn voorbeelden waarbij de beschermende functie erg belangrijk is (zie de stekels )maar deze barsten gewoon open en worden niet zoet of aantrekkelijk voor dieren. vervolgens vallen de zaden op de grond en kunnen daar weer versleept (dieren leggen een wintervoorrraad aan ) worden of kiemen ter plekke ,na al dan niet een rusttijd nodig gehad te hebben en de omstandigheden gunstig zijn..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100