Hoe lang duurt het voordat je een flinke maaltijd er uit poept?

En is dat nog afhankelijk van het soort eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vloeibaar voedsel verlaat de maag veel sneller dan vast voedsel. Een normale, warme maaltijd blijft ongeveer drie uur in de maag. Hoe vetter de maaltijd, hoe langer het duurt voordat het voedsel klaar is om door te stromen naar de twaalfvingerige darm. Het duurt normaal gesproken ongeveer 24 tot 48 uur, voordat voedsel dat we gegeten hebben in het toilet terecht komt. Stress of spanningen kunnen ervoor zorgen dat uw maag trager werkt dan normaal.

Bronnen:
http://www.spijsvertering.info/over-spijsv...

Het duurt drie tot zes uur voordat een volledige maaltijd in de maag in een brij veranderd is. Ongeveer een uur later komt het eerste voedsel in de darmen. Een deel van het bloed dat normaal naar de hersenen gaat wordt omgeleid om voedingsstoffen op te halen. Daarom wordt je soms slaperig na het eten. Als je flink gaat sporten nadat je gegeten hebt kun je kramp krijgen, omdat er niet genoeg bloed door je spieren stroomt. Het laatste stuk van de reis, door de darmen, kan 8 tot 24 uur duren.

Bronnen:
http://forum.fok.nl/topic/874688

je kunt bij jezelf testen of hoe lang het duurt door mais te eten en niet te kouwen maar het heel door te slikken. Je ziet dit dan terug in je ontlasting en je kunt dan terug rekenen hoe lang het heeft geduurd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100