Waarom gebruik je bij kloneren met koeien meerdere koeien?

Als je kloneert, zegt mijn biologieboek, isoleer je cellen uit een zogenaamde superkoe. Daarnaast haal je eicellen zonder kern uit een donorkoe. Vervolgens breng je de cellen van de superkoe in de lege eicel van de donorkoe. De cellen smelten samen en ze worden in een draagkoe ingebracht. Mijn vraag is: waarom kun je niet gewoon één koe (de superkoe) gebruiken voor dit hele proces? Dan heb je de 'normale' cellen, de lege eicellen en een draagkoe in één. Waarom gebruik je dus meerdere koeien bij het kloneringsproces?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De draagtijd van een koe is ongeveer 9 maanden. Uiteraard kan je alles in 1 koe doen, maar heel vaak wil je meer kopieën van de superkoe hebben. Misschien wel 10 of meer. Om te voorkomen dat je er 10 jaar over doet om voldoende kopieën te krijgen moet je draagmoeders gebruiken, zodat je sneller resultaat hebt.

Omdat je over het algemeen heel veel pogingen moet doen voor het 1x lukt. dus met andere woorden; er zijn heel veel eicellen nodig. Deze kun je niet allemaal van 1 koe halen en dus ook niet allemaal van de koe die je wilt klonen. Dat is 1 van de redenen die ik kan bedenken er zijn er wellicht meer en/of betere.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100