welke kleur zie je als je blind bent?

vroeg het me gewoon af?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kleuren bestaan niet, objectief gezien. We leren als kind woorden voor een bepaald soort licht. Die staan zelfs niet zo erg vast. De een noemt bijvoorbeeld een bepaald soort paars eerder rood, de ander blauw. Kunstschilders hebben voor rood een hele reeks namen. Iemand die geen licht kan waarnemen kan dus geen kleur benoemen. Het begrip kleur heeft voor hem geen enkele inhoud.

Dat is moeilijk te zeggen, er zijn blinden die alleen licht en/of donker zien, of grijstinten, dat is bij de meeste blinden het geval. Maar er zijn er ook die felle kleuren goed kunnen onderscheiden, dat valt dan onder maatschappelijk blind, je bent dan niet geheel blind, maar wordt zo genoemd en behandeld, omdat je veel dingen niet kunt zien of herkennen en niet kan lezen en daarom zonder hulpmiddelen niet kan meedraaien in de maatschappij.

Als je echt blind bent .dan zie je helemaal niets ook geen enkele kleur . Dan zijn jou ogen doelloos . Het is net als je zelf afvraagt ! wat ziet mijn vinger .

ik zie alleen grijstinten ,aan mijn ogen zie je niets ,kan alleen geen fel licht verdragen dan doen mijn ogen zeer maar verschil zie ik niet,loop dus met een zonnebril ,en doe alles op gevoel en thuis met braillepunten ben niet blind geboren dus weet ik wel wat kleuren zijn, maar niet iedereen ziet het zelfde dat is voor vele verschillend

Welke kleur zie je met je ellebogen? Precies, geen.

Het is dus voor iedere blinde verschillend,ik ken iemand die is aan 1 oog blind, en vroeg aan hem als je in de zon kijkt wat zie je dan met dat blinde oog, waarop hij antwoorde : donker rood.

Kleuren ontstaan doordat er bepaalde lichtgolven( afhankelijk van de kleur) terug gekaatst worden naar de ogen. De ogen vangen dan dit licht op en sturen deze door naar de hersenen. De hersenen zetten deze signalen om naar zichtbare beelden en kleuren. Als er nu een probleem is met de ogen en de (of) de oogzenuw, dan bereiken deze signalen de hersenen niet, waardoor je blind bent. Maar dat wil niet zeggen dat het systeem in de hersenen niet werkt Hierdoor kunnen er fantoom beelden en kleuren onstaan. Dit kan je vergelijken met iemand die zijn been is geamputeerd, maar die toch gevoel heeft in de voet die er niet meer is. De fameuze fantoompijnen. Doe zelf de ogen dicht en het is mogelijk dat je kleuren of beelden ziet. Als je droomt zie je ook beelden, ook al zijn je ogen dicht, waarom zou een blinde dan geen zaken kunnen zien. Robby BB Toegevoegd na 2 uur: In mijn laatste zin moet het woord "zien" vervangen worden door waarnemen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100