Is het mogelijk emoties uit te schakelen?

Is het eigenlijk mogelijk om emoties uit te schakelen? Aangezien ik vaak zo'n soort verhalen hoor, maar ik niet weet wat ik hiervan moet geloven... Daarom is mijn vraag; Is het wel mogelijk emoties uit te schakelen?
Zo ja, hoe dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja , dat is niet alleen mogelijk, maar in veel situaties ook bijna noodzakelijk. Denk aan soldaten. Mijn zoon was commando. Gevochten in Irak en Afghanistan. (echt waar, al werden dat vredesmissies genoemd.) Denk aan mensen in de zorg. Mijn zus is verpleegkundige. Emotioneel mens. Maar kan dat in haar werk echt niet gebruiken. Denk aan onbeantwoorde liefdes of verliefdheden. Daar moet je overheen. Denk aan het verdriet als een geliefde overlijdt. Daar moet je doorheen. Maar misschien bedoel je meer dingen zoals Wim HOf, doet de iceman. Koude is een gevoel en een gevoel kan je controleren. http://www.innerfire.nl/

Neen dat is niet geheel mogelijk. Op het moment van het gebeuren kan men de emotie onderdrukken maar niet uitschakelen, nadien zal de emotie op één of andere manier zich openbaren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100