Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Ja, de hoeveelheid suiker(glucose) heeft invloed op gisting, gist leeft namelijk van suiker en zet dat om in alcohol. Meer suiker is dus een hoger alcoholgehalte. Heeft wel een limiet, want boven de 14/15% gaan de gistcellen dood.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
als aanvulling op het vorige antwoord: gist heeft meer voedingsstoffen nodig dan alleen maar suikers (mineralen bijvoorbeeld). In druiven zitten deze voedingsstoffen allemaal, maar bij andere soorten fruit e.d. kan het nodig zijn om zgn. "gistvoeding" toe te voegen aan je brouwsel. Doe je dit niet, dan zal de gisting stoppen voordat alle suikers omgezet zijn in alcohol.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding