Wat gebeurt er in je hoofd als je dronken bent?

Dus worden er dingen geblokkeerd, versloomd, enz.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je dronken bent worden je kleine hersenen deels uitgeschakeld. Deze uitschakeling heeft invloed op de volgnede gedragingen: - Bewegingscontrole - Bewegingsplanning - Balans - Rotaties van de as van het lichaam - Beïnvloeden van emotionele en mentale processen Helaas weet ik dit uit ervaring, want bij mij mist een deel van de kleine hersenen. Meer informatie kan je vinden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Kleine_hersenen of op sites met als onderwerp neuroloog.

1. Je reactie vermogen gaan achteruit.

Ja oa de impulsen van neurotransmitters worden deels geblokkeerd waardoor je langzamer reageert op dingen.

Je gaat minder nadenken over dingen, dus gewoon doen waar je zin in hebt zonder er over na te denken.

Als je dronken bent ben je in feite vergiftigd door de alcohol in je bloed. Je hersenen hebben erg veel zuurstof nodig dus er loopt veel bloed naar toe/doorheen Als daar dus een giftige stof in zit heeft dat gevolgen op je hersenen en daarmee op je gedrag Toegevoegd na 2 minuten: Zie bijgevoegde link Die beschrijft het lichte gevoel in je hoofd als gevolg van minder zuurstof in je hersenen door het samenknijpen van de bloedvaten

Bronnen:
http://www.hyperven.org/phorum/read.php?18...

Je prefrontale cortex werkt veel slechter, dit is het hersens deel aan de voorkant van je hoofd. Je prefrontale cortex is het centrum die zorgt voor een 'negatieve' terugkoppeling op bijvoorbeeld agressie, maar ook je andere emoties. Zo kunnen mensen die dronken zijn zichzelf amper in toon houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100