Hebben alle zoogdieren 1 gemeenschappelijke voorouder?

Ik vind het bijvoorbeeld heel moeilijk voor te stellen dat walvissen en mensen dezelfde gemeenschappelijke voorouder hebben.
Zou het niet kunnen zijn dat zowel in het water als op land apart zoogdieren zijn ontstaan?

Toegevoegd na 1 minuut:
Zoja, wat is die oerzoogdier dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, alle dieren en niet alleen zoogdieren hebben 1 gemeenschappelijke voorouder, leert ons de evolutieleer.

Het is niet onmogelijk dat een zelfde soort levensvorm (zoals een zoogdier) twee maal onafhankelijk van elkaar kan ontstaan. Convergente evolutie heet dat en er zijn genoeg voorbeelden van te bedenken. Echter vergelijkingen van DNA-sequenties en fossielen van zoogdieren vertellen dat alle zoogdieren uit één gemeenschappelijke voorouder is ontstaan. Je moet je realiseren dat die voorouder op niets lijk wat er nu aan zoogdieren bestaan. Het dier wat nog het meest lijkt op de gemeenschappelijke voorouder van alle zoogdieren is een is een soort otter-achtig wezen, Morganucodon watsoni. Het is zo'n grensgeval van "net-wel/net-niet zoogdier" dat men is er zelfs nog niet helemaal over uit of het wel een voorouder is. Dit wezentje leefde ongeveer 200 miljoen jaar geleden ten tijde van de dinosauriërs. Toen de dino's verdwenen kregen zoogdieren de kans om zich in een rap tempo te verspreiden en zodoende te evolueren. Selectiedruk en een hoop tijd leidde er uiteindelijk toe dat er zeer verschillende nieuwe zoogdiersoorten ontstonden die zijn geëvolueerd om aan hun omgeving aangepast te zijn. Door die natuurlijke selectie is het mogelijk om dus een lijn van zoogdieren het water in te brengen om daar te gedijen.

De eerste zoogdieren zijn inderdaad ontstaan uit één enkele voorouder,en deze voorouder was niet groter dat een klein knaagdier en zo zag het ook uit terwijl het in de tijd van de laatste Dinosaurussen in zelf uitgegraven holletjes onder de grond leefden,waar zij veilig waren voor Dino's en andere roofdieren,en van waaruit zij ook de inslag van de grote Meteoor konden overleven,65.000.000 jaar geleden. Zie bron 1. Wat het ontstaan van aparte soorten betreft verwijst ik naar de mens,waar er ooit eens meerdere soorten van bestonden,zoals bvb de Neanderthaler,niet niet meer bestaat,en de Homo Erectus,de eerste rechtopgaande mens,die ook niet meer bestaat. Nu kennen we enkel nog de Homosapiens,dat zijn wij. Ook honden en katten,apen en daarna mensen hebben één gemeenschappelijke voorouder,zie daarvoor bron 2. In bron twee staat ook vermeld hoe de eerste walvissen zijn ontstaan,en jij kunt het niet geloven,maar ook zij begonnen ooit op het land en zeer klein. Zo zou een Dolfijn ooit als hond begonnen zijn,vandaar ook dat dolfijnen net als honden zeer intelligent zijn en ook zo gemakkelijk af te richten zijn,zowel in Dolfinaria als ook in open zee.

Bronnen:
http://www.daeme104.centerall.com/gallery568.php
http://www.natuurinformatie.nl/asp/page.as...

Zoals ik het met bio heb geleerd, zijn alle levensvormen met cellen waar zich organellen in bevinden ontstaan uit twee cellen die in symbiose met elkaar leefden; één niet autrotrove cel at een autrotrove cel (die energie maakt van losse stoffen en dus niet van andere levende cellen) op, en in plaats van deze te verteren bleef hij zich als een parasiet voeden met de energie van de autrotrove cel. Doordat deze gecombineerde cel zich deelde, ontstonden er meer van dit soort gecombineerde cellen, soms met meerdere sub-cellen in zich, en na verloop van tijd bleven deze bij elkaar en vormde een zelfde weefsel. Dit heeft zich zo doorontwikkeld tot verschillende bacteriën van één cel, en kleinere meer gecompliceerde wezentjes die zich uiteindelijk hebben ontwikkeld tot het leven zoals we dat nu hebben. Op deze manier is zo goed als al het meercellige leven uit één voorouder ontstaan, en met deze redenatie is dat niet zo moeilijk voor te stellen, toch?

Alle bovenstaande antwoorden gaan uit van de evolutie THEORIE. Het is nog steeds een theorie, onbewezen dus. Deze theorie gaat echter volledig voorbij aan alle bewijzen (jazeker: bewijzen!) die er zijn voor ene intelligent ontwerper die dit alles bedacht, ontworpen en gemaakt heeft. Je zou kunnen redeneren dat deze schapper de gemeenschappelijke voorouder is, maar ik denk dat dat niet is wat je met je vraag bedoeld. Daarom is het antwoord op je vraag: Nee, niet alle zoogdieren hebben een gemeenschappelijke voorouder. Mensen en dieren werden geschapen "naar hun soort." Dat wil zeggen dat niet ieder afzonderlijk beest geschapen hoeft te zijn, er kan immers kruising plaatsvinden. Maar iedere hoofdsoort werd geschapen.

Bronnen:
http://www.watchtower.org/o/20070815/artic...

Wat is je probleem met die voorstelling?, Walvissen hebben een navelstreng, placenta, een penis zoals een stier, een slakkenhuis, ademen door longen, hebben longen, ribben, een vierkamerig hart, dubbele bloedsomloop, tanden, een tong, de hersenopbouw is hetzelfde als bij ander zoogdieren zoals wij. Als je je realiseert dat elke voorouder zelf ook weer een voorouder nodig heeft dan is de oorzaak van deze overeenkomsten duidelijk lijkt me. Als je wilt kun je duizenden of miljoenen overeenkomsten aanduiden tussen walvissen en mensen. De verklaring voor deze overeenkomsten is heel simpel en ongekunsteld als er een gemeenschappelijke voorouder had die ook dit soort kenmerken had. Ik houd me aanbevolen voor een andere simpele ongekunstelde verklaring die deze overeenkomsten verklaart. Het vaststellen van de eigenschappen van het oerzoogdier is niet al te simpel, omdat deze voorouder ook de voorouder van vogelbekdieren, mierenegels en ettelijke uitgestorven groepen moet zijn. Van de uitgestorven groepen kennen we natuurlijk alleen maar de anatomische kenmerken van de harde delen. Toegevoegd na 1 dag: Hier nog wat documentatie over het mijns inziens grootste verschil tussen de walvissen en de overige zoogdieren, de vreemde positie van de neusgaten en de volledige scheiding tussen lucht en voedselweg. van de neusopening naar de bovenkant van de schedel. Die evolutionaire ontwikkeling is zowel in de embryologie als in de fossielen goed te volgen.

als je niet geloofd in wat voor god dan ook: dan is het antwoord jah. onze planeet is gevormd door meteorieten die op elkaar botsten. later kwam er op een gegeven moment water op onze planeet en daarin zaten bacterien. dat zijn onze voorouderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100