Kan een nijlpaard zwanger worden van een neushoorn en andersom?

Zo nee, waarom niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. Beslist niet. Beide soorten liggen genetisch gezien zó ver uit elkaar dat het compleet uitgesloten is, al zou je misschien denken vanwege hun uiterlijk dat ze veel op elkaar lijken. Andere soorten zoals b.v. paarden en ezels of leeuwen en tijgers kunnen dat wel hebben, maar dat komt omdat ze fylogenetisch naaste verwanten zijn. En toch is de vruchtbaarheid bij deze kruisingen sterk gereduceerd, en hebben de nakomelingen vaak gezondheidsproblemen, of zijn ze zelf steriel (zoals nakomelingen van paard×ezel)

Nee, dat kan niet. Het zijn twee verschillende diersoorten uit een compleet verschillende orde, dus niet zoals bijvoorbeeld paard en ezel of leeuw en tijger. Een nijlpaard en neushoorn kunnen elkaar dus niet bevruchten.

Nee, een nijlpaard en een neushoorn zijn maar iets meer aan elkaar verwant dan een fiets en een vis. Het zijn beiden dikhuidige zoogdieren en hoefdieren, daar houdt de overeenkomst wel mee op. Dat zou hetzelfde zijn als er van uit gaan dat een mens nakomelingen kan produceren samen met een varken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100